Фестивал на младото европейско кино

През септември месец в София предстои да видим един нов и обещаващ филмов фестивал. Срещи на младото европейско кино си поставя за цел да укрепи присъствието на кино в България, да насърчи младите творци, както и да положи основите на професионални контакти и бъдещи сътрудничества.

Срещи на младото европейско кино

Филмовата програма е съставена от европейски филми, като е наблегнато на младото френско кино. Освен многобройните прожекции обаче, фестивалът ще предложи също и уъркшопи, срещи с режисьорите, дебати. Към инициативата са предвидени и Дни на българското кино в Париж, където през ноември ще бъдат представени филми на млади български автори. Организатори са четири момичета – две българки и две французойки – чийто ентусиазъм и любов към киното гарантират една приятна и творческа атмосфера.

Въпреки че провеждането му след няколко месеца вече се счита за сигурно, към момента фестивалът все още е в етап на набиране на средства. Това става посредством популярната платформа KissKissBankBank. Ако искаш да помогнеш, можеш да го направиш на адрес http://www.kisskissbankbank.com/en/projects/rencontres-du-jeune-cinema-europeen–2, или просто да споделиш линка към кампанията с приятели.

А за повече информация и за да си в крак със случващото се – https://www.facebook.com/rencontresdujeunecinemaeuropeen

Етикети:  
 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

 1. от А. Асенов
  15.Jun.2014, 13:43

  20.03.2214 г.

  „The New York Times“:

  За рекорден 30-ти път Оскар за най-добър чуждоезиков филм взе европейска, по-точно българска продукция, създадена от
  младия и напорист български режисьор Иван Петров. Новата надежда на бълг кино успешно продължава вековните традициите на десетките генерации гениални европейски режисьори израстнали преди повече от 200 години на стария континент, които посветиха житейския си път с единствената цел да дарят на човечеството своя неподражаем талант …

Коментирай...