Evening (2007)

Някои филми оставят трудно за игнориране съобщение в съзнанието ти с проблемните теми, които засягат. Някои филми са толкова арт, че чак ти е трудно да събереш мислите си след последната сцена, а и дълго след това. Някои филми ти напомнят толкова силно за самия теб, че неизбежно ти стават любими. А някои те докосват с близостта и истинността на същността си, оставят те изпълнен с чувства и емоции, и на свой ред те подтикват към… любов. Защото в края на деня имаме нужда единствено от любов и някой, с който да споделим любовта си.

Ежедневието е изградено от грешки. Неизбежни, непростими, непонятни, и дори красиви. Всеки избор, който правим може да се окаже една от тези грешки. А може и да бъде правилният. Но какво всъщност е правилно? И какво всъщност означава грешката? „There’s no such thing as a mistake.“ Може би. А може би всяко наше действие е грешка и ние сме грешници. Тотални грешници.

Evening е  филм за това колко неясно всъщност е бъдещето и колко трудно е да предвидим как едно малко действие може да промени курса на живота.

Ще ми се да запечатам завинаги мелодията, която носи със себе си филмът. Едно от най-красивите неща, които някога съм чувала…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tBci1zUF0cs[/youtube]

Актьорското присъствие във филма е много силно! Vanessa Redgrave успява да съчини една прелъстителна, но тъжна история. Claire Danes, в по-младата ѝ версия, несъмнено допринася за наситеността на тази далечна приказка. Hugh Dancy създава един наистина прекрасен образ – той е момче, но същевременно с това мъж, белязан от непреклонна съдба, а в очите му могат да бъдат видени останките на тъга, примесени с алкохол. Patrick Wilson, в ролята на доброто момче, оставя смесени чувства.  Не е истина колко много Mamie Gummer прилича на по-възрастното си аз, а именно Meryl Streep! И за да довършим списъка, добавяме по малко участие и от Toni Collette, както и от сценичната ѝ сестра – Natasha Richardson.

Самата атмосфера е допълнена от красивите пейзажи, диалозите, които не ти се иска да свършват, и сюжетната линия, която ту се връща назад във времето, ту пак е в примката на настоящето. Филмът е микс от всичко това, и повече.

„We are mysterious creatures, aren’t we?“

Еvening e красива ретроспекция на една старица, изправена пред своя край. Една неизбежна ретроспекция, носеща в себе си емоциите за цял живот, тлееща да бъде разказана и преосмислена за последен път…

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Оцени филма/сериала.
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Коментирай...