European Film Awards 2010

Европейските филмова академия подготвя страхотно шоу на 4 декември, когато ще се проведе 23-та церемония по връчването на Европейските филмови награди. Често посочвани като еквивалент на статуетките Оскар, те за пореден път ще обединят кинотворците на Стария континент. Събитието ще се проведе в град Талин, който е избран за европейската столица на културата за 2011г. В надпреварата ще влязат 46 филма като окончателните номинации ще бъдат обявени на 6-ти ноември, а месец по-късно ще научим и кой ще украси нощното си шкафче с престижната награда. Миналогодишният победител в категориите за най-добър филм и най-добър режисьор бе филмът Бялата лента на Михаел Ханеке.

Докато чакаме избора на журито, предлагам да се възползваме от публикувания на сайта на Европейската филмова академия списък с филмите претенденти. А за да се чувствате максимално информирани, ще се постараем да ви подготвим по ревю за възможно най-много от лентите.

Ето го и списъкът с ревюираните от нас филми, който ще обновяваме непрекъснато:

Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 3 коментара!  
Добави коментар?

 1. от lammoth
  16.Oct.2010, 4:47

  честно да си призная леко съм разочарован от селекцията, поне от това което гледах. Не че са лоши филмите, напротив – добри са повечето, но нито един не ме грабна, така както трябва
  не че съм претенциозен, де

 2. от Иво
  1.Nov.2010, 1:31

  Да, и ние очакваме да се появи нещо наистина много добро, но засега положението е средна хубост. Въпреки че аз имам 1-2 фаворита, които съм сигурен, че няма да спечелят нищо. :)

 3. от European Film Awards 2011 | F r a m e s p o t t i n g
  13.Sep.2011, 16:04

  […] проследихме надпреварата с интерес като успяхме да ревюираме над двайсет филма. Подобно постижение ще гоним и тази година, като ще се […]

Коментирай...