Една година Framespotting

Преди година Framespotting се пръкна на бял свят. Идеята датираше от по-рано, но домейнът се появи на 16-ти, а символичната първа публикация – точно на 24-ти октомври.

Ще направя кратък годишен „бюлетин“, тъй като през отделните месеци все не намирах време.

За изминалата година имаме 240 публикации, от които около 176 са така наречените „ревюта“ – очевидно най-четеното и любимо нещо тук. Коментарите наскоро минаха 800. Тези цифри може и да изглеждат внушително, но съвсем не са такива, предвид факта, че…

Авторите вече сме пет. По едно или друго време част от Framespotting станаха Станимир и Аспарух. Принципно сайтът е отворен и за други автори.

Около и по време на Оскарите се опитахме да представим значителна част от номинираните и отличени филми. Освен това отразихме – пък макар и скромно – цял един фестивал.

Наред с технологичните и концептуални нововъведения, с които периодично осъмваше сайтът, преди почти пет месеца на бял свят се появи Киноцентър. По същество това представлява feed-агрегатор на българските кино-блогове. Нещо като Блогосферата за кино. Бягайки от сложните термини Киноцентърът е сайт, обединяващ в себе си редица блогове на кино, като с това предлага по-лесен и по-бърз достъп до всички писания в сферата. В тази връзка няма как да не спомена, че се намират изключително интересни автори и материали.
Ако пишеш за филми и желаеш да се включиш – давай! Повече информация ще откриеш на самия Киноцентър.

Вече сме и в Twitter. Все още нямаме много последователи и очевидно е далеч времето, когато ще завладеем света. В Twitter пишем кратко и раздаваме линкове, които по принцип не смятаме за достатъчно достойни или сериозни, за да се появят на страниците на самия Framespotting.

И малко суха статистика за разнообразие :)

Най-посещавана тема: Twilight, безапелационно и показателно.
Топ5 на ключови думи от търсачките: шестото клеймо, prison break, true blood, framespotting и… olga kurylenko. „Порно“ и „megan fox“ са съотвено на 59 и 60 място, точно едно под друго. Знак от съдбата, ех? Сред останалите няколкостотин резултата не видях много култови или фрапантни неща – явно сайтът е доста таргетиран и простотиите са ограничени.

Благодарим за интереса! Приятно четене и най-вече гледане. :)


 

 
Прочети още...Цели 5 коментара!  
Добави коментар?

 1. от stealth
  26.Oct.2009, 17:18

  честито! :)
  аргегатора е много полезен, само че… не всички емисии са пълни. и в повечето случаи си остават недочетени.
  пожелавам ви повече положителни ревюта :)

 2. от Vesela
  26.Oct.2009, 18:47

  много се зарадвах, като видях името на новата ви публикация. ще е трудно да завладеете света, но ви пожелавам да се разраствате все по-сериозно и сериозно и същевременно качеството на това, което правите, също да върви нагоре. обичам да ви чета, защото обичам киното, а явно и при вас е така. честит рожден ден на патерица :)

 3. от cinemascrotum
  27.Oct.2009, 14:55

  За Многая Лета, колеги! :)

 4. от Васил
  28.Oct.2009, 12:26

  Поздравления! Този блог е една добра стъпка в сферата на Българската кинокритика

 5. от Моника
  29.Oct.2009, 17:48

  ..и големи да пораснем!

Коментирай...