Дни на европейското кино

От 9 до 19 май ще се проведе фестивал на Европейското кино в София. Инициативата се реализира в партньорство с посолствата и културните институти на държавите-членки на Европейския съюз.

Програмата  ще бъде открита официално с прожекция на българския филм „Подслон“ на 9 май в зала 1 на Националния дворец на културата. Останалите филми ще бъдат прожектирани в кино Люмиер. Входът е свободен.

Пълна програма и повече информация за фестивала можете да намерите тук.


 

 
Прочети още...Цели 3 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Pow R Toc H
  2.May.2012, 21:29

  Честно казано нищо от програмата не ми хвана окото . Но безплатно на кино и то в Люмиер си е неприлично готино предложение . :)
  Мерси за инфото !

 2. от Нели
  2.May.2012, 22:37

  По-новите филми не мога да коментирам, но Животът на другите е доста добър филм.

 3. от Pow R Toc H
  3.May.2012, 20:14

  Аз пък след коментара ти прегледах пак програмата и разбрах , че съм стигнал със заглавията само до 14ти :) . Но точно от „Животът на другите“ съм доста разочарован , защото този филм е имал потенциала да стане нещо наистина запомнящо се , но е направен така че да бъде смлян и от парлачета . Всичко беше изплющяно толкова безобразно , че чак се ядосах (скоро го гледах , и за тва съм така надъхан ;) . Имаше една сцена с едно червено мастило към края на филма , от която чак ми стана неудобно :) , а самият край може да бъде достоен завършек на поредният индийски филм . :)))

Коментирай...