Dead Like Me: Life After Death

Ако вече сте фенове на историята за екипа грим рийпъри Джордж, Мейсън, Дейзи, Рокси и Руб, то вероятно отдавна сте научили за игралния филм-продължение на Dead Like MeDead Like Me: Live After Death. В случай, че не сте ето и малко предистория:

dead_like_me_life_after_death_2009 series

След неочакваната си и доста странна кончина (убиецът е тоалетна чиния-метеорит) Джордж открива, че смъртта я е подминала и е станала грим рийпър, сиреч някой, който отделя душите на хората преди да умрат. В новото ѝ амплоа я въвежда готиният Руб, чиято грижа е рийпърите (Джордж, Мейсън, Дейзи и Рокси) да получават направления за задачите си.

С подобно мини-резюме започва и Dead Like Me: Live After Death само дето по нищо от него не се разбира колко добър е бил телевизионният му предшественик. Освен огромната грешка да заменят ключова актриса като Лора Харис, играеща Дейзи, този филм страда от един основен минус – калпав сценарий. Но да се върнем на Дейзи – напудрената, но пък чувствителна и нежна героиня на Лора Харис е заменена от новата тромава, лековата и откровено дебилна героиня на Сара Уинтърс. Разбирам, макар и да не одобрявам, смяната на актриси, но да пренапишеш напълно цял персонаж, с който хиляди фенове са свиквали и постепенно заобичали е просто глупаво.

Laura Harris vs Sarah Wynters

Следващата непрежалима загуба е тази на Руб, който поне не е заменен от друг актьор, ами чисто и просто изчезва. Пуф. Мястото му заема превзетият Камерън, който ако не е самият дявол, то със сигурност е някой от приближените му. Ако не друго, то поне умира забавно.

Иначе другото са приятни спомени – веселият Мейсън, садистичната Рокси, откачената Долорес и дори каменната Кристъл са все още там и себе си. Те, както и Джордж са запазили характерните си черти, развивани в продължение на 2 страхотни сезона. Въпреки това, продължението на Dead Like Me оставя с усещането за онези незадоволителни завършеци, принудително направени поради липса на рейтинг или време.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.50/5 от 4 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 4 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Eneya
  1.Mar.2009, 18:57

  Къде мога да си намеря сериала, защото в арената, замунда и в аксел го няма. А в Пайрът бей скоростта на сваляне е … мъчително бавно. Нещо от типа на няколко дни.

 2. от Моника
  1.Mar.2009, 19:50

  Аз съм го сваляла от мининова, където 150-160к като за външен тракер е прилична скорост. Уви, не мисля, че го има някъде по българските сайтове.

 3. от Lirex
  19.Mar.2009, 0:02

  Трябва да ти благодаря, Мони, защото след като прочетох тази тема си изтеглих двата сезона на сериала и с голямо удоволствие ги изгледах :) После си дръпнах игралният филм и меко казано останах крайно разочарован. Сценарият наистина няма нищо общо със сериала – липсва му живот, тръпка, изненада… никакъв живец. Претупали са нещата отвратително, а така се надявах за трети сезон. Мизерия.
  Колко до актрисата на Дейзи.. Сара Уинтърс наистина нямаше нищо общо с нея. Нито като външност, нито като маниери, нито като игра. Гледал съм я в други сериали и за сериозни роли я бива, но тук се изложи много.
  Накратко – сериала рокс, филма съкс.
  Благодаря ти отново, че ме въвлече в това! :)

 4. от Моника
  19.Mar.2009, 12:41

  Моля :)
  Сега задължително да си намериш и Wonderfalls, който ще ти хареса дори повече.

Коментирай...