Covert Affairs (2010)

Covert Affairs безспорно е един от любимите ми летни сериали. Трябва да отбележа, че е от създателите на трилогията на Борн, кастът е пълен с утвърдени имена, а сюжетът става все по-интересен с всеки нов епизод, опознавайки повече героите и техните житейски истории.

Ани Уолкър (Piper Perabo) говори 6 езика. Преди години се влюбва някъде в Шри Ланка, но мъжът, който оставя незаличимата следа в сърцето ѝ, изчезва мистериозно. Сега тя се бори със спомените в съзнанието си и се опитва по-малко да гледа гривната, която е единственото истинско доказателство останало ѝ от онези дни. А, да, забравих да спомена, че Ани освен това е стажант в ЦРУ.

Новото момиче всъщност се справя доста добре с отправените ѝ задачи и бързо се приобщава към колектива, като постепенно става агентката, която я бива във всичко. Момичето с голямото сърце. Макар да греши понякога, все пак тя е само една простосмъртна, успява да се поправи навреме и по един такъв мекушав начин, който те кара да забравиш за грешките ѝ. Направо да те разчувства! Ани не само става успешен агент, но и любяща сестра и леля, а от спомените ѝ може да се съди, че е била и доста любяща любовница…

Но какво е един агент без помощниците си. А в случая – новото момиче без човека с напътствията. И тук се намесва Оги (Christopher Gorham), който изгубва зрението си, докато е на мисия в Ирак, а сега е компютърния нърд. Но неговия образ определено не се изчерпва дотам. Той е истински Дон Жуан щом стане дума за жени и не един път това е демонстрирано. Дали ще е в бара, където се събират агентите, или пък в по-интимната обстановка на апартамента му, където показва и мускулеста плът, Оги се представя на ниво и заслепява останалите с възможностите си, които очевидно никак не са малко. Ами не само това, но Оги е и един истински приятел, на когото може да се разчита във всеки един момент. Мхм. Един преекспониран образ, това представлява Оги, но пък какво – трябват ни повече герои, не е ли така?

Около Ани се навърта, обаче, и друг мъжки персонаж. А именно Мохиндер Суреш. Опс, извинете, обърках сериалите. Имах предвид Джай Уилкокс (Sendhil Ramamurthy).

Джай нескромно показва интереса си към госпожица Уолкър и все гледа да се набута на една мисия с нея.  Въпреки привличането, което изпитва, неговите подбуди да е по-близо до нея произлизат и от другаде. Той има за задача да я наглежда, а заповедта идва отгоре. Джай бива преместен в отдела, където Ани работи, въпреки недоволството на шефката. Но по-интересното е, че шефката и това „отгоре“ са мъж и жена.

Джоан (Kari Matchett) и Артър Кeмбъл (Peter Gallagher) – двойката, която е вечно обгърната от конфликти и противоречия. Като куче и котка, двамата непрестанно се карат и сдобряват. Кръговратът се повтаря: тя постоянно се съмнява в него и подозира, че ѝ изневерява, а той постоянно я убеждава в обратното. Забавни са ми, ако не друго.

Както казах и в началото, в кастът присъстват вече познати имена, по-важното – утвърдени имена. Разменят се интересни диалози, динамика определено не липсва. Сюжетната линия води до различни обрати в различните епизоди, понякога те изненадва приятно, понякога не. Нещо абсолютно типично за този тип сериали. Но пък по отношение на направата, USA определено са уцелили в десятката. Още с първите серии, тази продукция ми стана фаворит за лятото. 

Annie Walker saves the day again!

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 5.00/5 от 2 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 2 коментара!  
Добави коментар?

  1. от preskoo
    6.Sep.2010, 16:59

    Само заради това ревю изтеглих този сериал. Не съжалявам. Доста добре е направен, дори прилича леко на White Collar.

  2. от Стела
    7.Sep.2010, 0:35

    Радвам се, че ти е харесал. Един тип са, затова си приличат. Covert Affairs има потенциала да го задмине даже, въпреки че Neal Caffrey си e един доста труден противник. :)

Коментирай...