Clint Mansell

Кой?

clint mansell

Клинтън Дарил Мансел, роден на 07.01.1963 в Ковънтри, Англия.

Какво за него?

Клинт Мансел е сравнително млад и несравнимо готин композитор. Със свежия си вид и въздействаща музика бързо се превръща в един от най-обичаните и известни създатели на саундтраци в момента. Преди да приеме предложението на приятеля си Дарън Аронофски да озвучи Pi, Клинт Мансел е вокал и китарист на британската група Pop Will Еаt Itself. Той е и виновникът за най-хубавата част от The Fountain, но за това друг път.

Защо е тук?

Заради Requiem for a dream.

Pi така и не бива оценен подобаващо, но само 2 години след това излиза следващия филм на Аронофски – Requiem for a dream, а музиката, която Мансел написва за него става тотален хит. Насечените мелодии подчертават отлично силно присъстващите чувства на тревога, безпокойство и хаос във филма като същевременно звучат достатъчно въздействащо и извън всякакъв контекст. Самите парчета от албума са обособени в 3 отделни части – лято, есен и зима, а ремиксите последвали всяко от тях са безброй, част от които дело на имена като Джош Уинк и Пол Окенфолд например. Саундтракът се превръща в един от най-комерсиалните и любим на авторката на този текст, а Клинт Мансел вече е име. 10 години след първия си опит с правене на филмова музика, той има над 15 завършени саундтрака зад гърба си, част от които е и този на номинирания за Оскар The Wrestler.

32winter-lux-aeterna

Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 4 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Румен Дамянов
  2.Feb.2009, 19:51

  Наистина чудесен композитор. Двамата с Дарън Аронофски правят страхотни неща заедно. Саундтрака на „Requiem for a dream“ е просто невероятен, отлично допълнение към филма, дори бих казал не просто допълнение, а съществена част от него. „Pi“ също ми хареса и като филм и като саундтрак, „The Fountain“ също не беше никак зле, въпреки че като цяло очаквах повече.

 2. от Моника
  2.Feb.2009, 21:03

  The Fountain на мен не ми хареса грам. Имаше си моментите, ама от Аронофски очакваш нещо повече от моменти. Виж, саундтракът беше друга работа и все пак – Реквиемът е върхът.

 3. от CX
  2.Feb.2009, 21:24

  Аз например не очаквам нищо от Аронофски. А The Fountain не ми хареса – и на мен.

 4. от Владо
  2.Feb.2009, 21:30

  и на мен пък!

Коментирай...