Clash of the Titans

Едва ли някой се е надявал на нещо особено от „Сблъсъкът на титаните“, но дори и при това положение очакванията се сблъскват с титанично разочарование.

За сюжет и идея би било наивно да говорим. Clash of the Titans болезнено напомня и се явява „сериозната“ версия на Пърси Джаксън и… абе PJ&tO:TLT, за по-лесно. Сериозна обаче не означава успешна; и именно претенцията за такава прави филма още по-жалък. Титани нямаше, а единственото хубаво и в двете продукции сякаш е Горгоната. На другия полюс бе „чудовището“ Кракен, което въпреки внушенията да бъде огромно и величествено колкото Годзила и Кинг Конг взети заедно, в крайна сметка се появи за минута-две, а ефирното му време беше колкото на американски рапър в клип на български такъв. Холивуд пък – напук на надписа върху свещените зелени банкноти – очевидно don’t trust-ва in God, защото екранизирането на Богове води до нетърпимо патетични и дебилни резултати.

И тук идва факторът-спасение за много филми. Сигурно много пъти си чувал свободни съчинения на тема „филмът беше тъп, но ЕФЕКТИТЕ…“
Е, за ефекти не знам и не ме интересува, но пък 3D-то беше толкова жалко и изнасилено, че няма да преувелича ако кажа как 1/3 от филма го гледах без очила. През друга 1/3 си ги чистех и оглеждах за дефекти, докато накрая не осъзнах, че проблемът не е в моя телевизор.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.67/5 от 3 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 3 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Mihail
  23.Apr.2010, 17:52

  Хахахах, евала ;)

 2. от Ангел
  23.Apr.2010, 18:23

  За сега мисля да го гледам … на R5 :d

 3. от Alex
  26.Apr.2010, 23:16

  @Ангел, и няма да сбъркаш, не си заслужаваше 11-те лева за жалкия опит за 3D, за сюжета да не говорим…

Коментирай...