Chocolate

Прачя Пинкаев отново не разочарова и с „Шоколад“ ни предоставя голямо количество прекрасно хореографирани тупаници, леко поръсени с пудра захар и сълзи.

JeeJa Yanin (25 години) се превъплъщава в малолетно момиченце с неизяснени ментални проблеми и мафиоти за родители. Защото животът не е достатъчно тежък, тя е принудена да ходи при разни лоши хора и да иска парите, които те дължат на майка ѝ. Ако човек реши да дълбае, може да открие интересни взаимоотношения между майка и дъщеря, но като цяло сюжетът е 1-2 идеи по-добър от този на Ong Bak 2 (което не е чак толкова добре в случай, че не сте гледали втория филм).

Това което отличава „Шоколад“ от режисьорското недоразумение на Тони Джаа са бойните сцени. Прачя Пинкаев с прекрасно чувство за място, атмосфера и темпо ни пренася от една битка към друга, без да ни отегчи или приспи.  Самите схватки, въпреки че изглеждат твърде невероятни, са болезнено реални (както може да се убедите в последните минути на лентата). Без спасителни мрежи или помощни въжета героите изпълняват сами каскадите си, а Пинкаев не пропуска да извлече максимума от акробатичните им умения. Макар и с много динамична камера, но без отвратително светкавичен монтаж, битките са истинско удоволствие за окото не само поради самият бой, но и местата, където се провеждат (месарници, тераси на блокове, доджота и др).

Това е първият филм на JeeJa Yanin и се явява по-скоро нейна реклама, отколкото произведение на изкуството. Мелодрамата е в повече, но пък важните елементи в лентата са направени с голямо майсторство и много любов.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 3.50/5 от 2 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Longanlon
    12.May.2009, 11:35

    тия хонгконгски боеве така и не можаха да ми харесат в нито един филм откак станах на 12 години…

Коментирай...