Капитал с Дзифт

На 21-март „Капитал“ ще се продава с филма Явор Гърдев „Дзифт“. Ще може да намерите филма на всички вестникарски будки, където се продава „Капитал“, а офертата важи до 4-ти април. Добра инвестиция за спестените стотинки от единия час, през който ще си спрете осветлението на 28.03.

Ето какво пишат от „Капитал“ за лентата:

„Дзифт“ представлява жанрова комбинация от ретро-соц и нео-ноар.

Действието се развива в една нощ. Главният герой по прякор Молеца излиза от затвора в началото на 60-те години, за да попадне в един напълно нов и непознат за него свят – светът на социалистическа София. Влязъл в затвора непосредствено преди девети септември 1944, Молеца е излежал присъда за убийство. С излизането му на свобода, още с прекрачването на прага на затвора започват катастрофални перипетии и бясна надпревара с времето. Молеца се измъква от абсурдни ситуации и смъртоносни капани, заложени от униформени копои на вездесъщата тоталитарна държава.

Трескавият бяг на Молеца очертава картата на една ретро София – крайни квартали, централната банята, Каналът, поликлиниката, черквата, кръчмата, Мавзолеят, нощният бар, гробището. Тази фатално задъхана нощ е наситена с резки обрати и перипетии, халюциниране, биографични скокове в предкомунистическото минало, сантиментални срещи, предателства, мирогледни сривове и разобличения. Краят идва с настъпването на новия ден.

Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 2 коментара!  
Добави коментар?

  1. от Gqbfest
    18.Mar.2009, 16:26

    Ето това си е чудесна информация и без това държа да го имам този филм! :)

  2. от V
    19.Mar.2009, 0:38

    Дам, и аз ще си го взема.

Коментирай...