Гръм | Bolt

Гръм е супер във всяко едно отношение. Той е супер сладък, прави мили физиономийки и е най-фотогеничното куче на света. Всеки го иска да прегръдките си, а да не забравяме секси гръмотевичката, която той има като белег на лявата си страна. Той е супер куче, генно-модифицирано от бащата на Пени, за да я пази от злия зеленоок доктор Калико. По-бърз от Флаш, по-невидим от най-добрата нинджа, има огнен поглед като Супермен, а супер лаят му е повече от опустошителен.

Гръм е и супер звезда в телевизионно шоу, което автоматично му сваля силите. Отгоре на това живее в изолация, за да не разбере, че кино света всъщност е нереален – с цел да се вживее максимално добре в ролята си на спасител. Сами можем да се досетим, че Гръм наистина си мисли, че Пени е в беда, когато поредната серия свършва с отвличането ѝ. Кученцето решава да я спаси на всяка цена и затова избягва от студиото.

В неговата мисия му помагат Мойра – котка единак, експлоатираща гълъби, здраво стъпила на краката си и много наясно с реалността. Рино е пълната противоположност – хамстер в кръгла топка, гледа телевизия по цял ден, с много психични отклонения и желание за приключения. По българските кина филма е озвучен, което си е минус (поне за възрастните), защото главните роли са озвучени от Джон Траволта, Майли Сайръс, Малкълм Макдауъл и др. Децата със сигурност няма да направят разлика, но в интерес на истината дублажът не е чак толкова гаден и се свиква много бързо с него.

Лентата е екшън комедия и двете неща са много добре балансирани. Показът на супер сили и ведрите лафчета се редуват доста плавно, като в нито един момент те не доскучават. Измежду големите анимации на 2008 „Гръм“ е най-малката, но въпреки това невероятно изживяване. Историята и детската поука са ни вече до болка познати, но предполагам че Дисни не са искали да рискуват с нещо голямо за тяхното завръщане. Също така не забравяйте да се ориентирате към IMAX-кината, за да се насладите на секси 3D-то. Пуканките и колата към него са задължителни.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.50/5 от 2 глас(а)
Loading...

 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Петър Рашев
    30.Dec.2008, 23:13

    Мъдростта на хамстера Рино:
    http://bulpete.wordpress.com/2008/12/30/rhino/

Коментирай...