The BIFA 2011: Nominations

С настъпването на предпоследния месец от 2011-та година все по-осезаемо става времето, в което светът на киното бива завладян от различни престижни номинации и връчване на статуетки.

Едно от тези значими филмови събития са и годишните британски награди за независимо кино Moët British Independent Film Awards (BIFA). На церемонията се отбелязват постиженията на творците в независимото кино от Великобритания през годината, а нерядко част от номинираните и наградени ленти успяват да си прокарат път и до самите Оскари. Нека си припомним, че големият победител от отминалите награди на Академията The King’s Speech беше и основният отличен на BIFA 2010.

Вече са ясни и основните претенденти в категориите на Британските независими филмови награди за тази година. Сред лентите изпъкват заглавията Shame, Tinker Tailor Soldier Spy и Tyrannosaur, които събират по най-много (по 7 за всеки филм) номинации в едни от най-значимите категории. След тях се нареждат филмите Kill List и We Need to Talk About Kevin, с по 6 номинации, както и Submarine, борещ се за награда в общо 5 категории.

Сред номинираните в режисьорските, сценарийни и актьорски категории се забелязват както добре познати имена, така и някои нови, но обещаващи добро творческо бъдеще лица.

 

А ето го и листът с претендентите за основните статуетки :

НАЙ-ДОБЪР БРИТАНСКИ НЕЗАВИСИМ ФИЛМ :

 НАЙ-ДОБЪР РЕЖИСЬОР :

НАЙ-ДОБЪР РЕЖИСЬОРСКИ ДЕБЮТ :

 НАЙ-ДОБЪР СЦЕНАРИЙ :

НАЙ-ДОБРА АКТРИСА :

 НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР :

НАЙ-ДОБРА ПОДДЪРЖАЩА АКТРИСА :

 НАЙ-ДОБЪР ПОДДЪРЖАЩ АКТЬОР :

НАЙ-ОБЕЩАВАЩ ДЕБЮТАНТ :

НАЙ-ДОБЪР ЧУЖДЕСТРАНЕН НЕЗАВИСИМ ФИЛМ :

 

Пълния списък с всички номинирани може да намерите на официалния сайт на наградитe.

Победителите от 14-тите годишни Moët British Independent Film Awards ще бъдат съобщени на официална церемония, която ще се проведе на 4-ти декември в Old Billingsgate, Лондон.

 

___

Списък с ревюта от Framespotting на номинирани филми:

Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 4 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Yavr
  1.Nov.2011, 18:49

  Доста интересни заглавия тази година. Гледах Senna и е доста добър, Kevin и Shame са изключително обещаващи, както и Tyrannosaur.
  Изключителна селекция този път

 2. от Нели
  1.Nov.2011, 20:43

  Аз пък почвам да развивам нетърпимост към британското кино. Филмите им стават все по-безидейни и сковани.

 3. от Бож
  1.Nov.2011, 22:51

  Аз лично го харесвам. (: Като при всяко кино си има както силни, така и слаби изяви. Не знам националност, която досега да е „раждала“ само шедьоври. :D
  Anyways.

  @Yavr, аз също съм доста очарован от селекцията. Смятам, че са включени доста интересни ленти, някой по-популяризирани, други не толкова. Но определено ме изненадаха приятно номинациите, защото видях голяма част от заглавия, които съм очаквал (или все очаквам) да гледам. (:

 4. от The BIFA 2011: Winners | F r a m e s p o t t i n g
  5.Dec.2011, 10:59

  […] British Independent Film Awards. Само месец след като бяха обявени основните претенденти в призовите категории, победителите вече са ясни и […]

Коментирай...