Australia

Протяжен и на моменти лишен от динамика е почти тричасовият Australia. Погледнато от хубавата страна на това – действието се развива плавно и сравнително реалистично. Историята си я бива.

След рекламата на Брюж и тази на Барселона, Australia затвърждава географското течение в киното през последната година и с размах (и бюджет от 130,000,000 долара) разстила действието не в град, а на цял един континент!

Australia–the movie

Но не само мястото, а и времето на действието е дащно разстлано – зрителят има достатъчно от него за прозявки, гледане на часовника и мрачен размисъл. Не че има върху какво да се размишлява. Но има какво да се гледа – величествената и необятна Австралия, природа, далечни панорами и поглед отвисоко. Не е по-красиво от средно добър научнопопулярен филм, но е красиво. Тук-там подскачат кенгурута и аборигени, колкото да влезем в рамките на австралийското клише. За сметка на това има доста сцени с едър рогат добитък, които са откровено досадни. Но и една сцена със самолети, която ме грабна (и разсъни), въпреки че сигурно би трябвало да е най-тъжната.
Ала най-красиви от всичко бяха корабите и пристанището… макар вероятно те да са и най-нереални и компютъризирани.

Доста изразителна игра на cowgirl-ъта Nicole Kidman. С корист бих я наградил с Оскар, само и само да не отиде в лапите на Kate Winslet, Cate Blanchett или изобщо която и да е Кейт. От възпитание и уважение трябва да отчетем добрата игра и на всички останали от Australia.

Australia Nicole KidmanAustralia–King George

Това е от онзи тип (не питай кой, сега го измислих) филми, които ти се струват твърде дълги за възможностите си, но пък ако бяха по-къси вероятно щяха да са и по-зле.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 2.33/5 от 3 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 7 коментара!  
Добави коментар?

 1. от V
  18.Jan.2009, 11:35

  Нямам никакво желание да я гледам тази „Австралия“. Може би един ден като я пуснат по телевизията…

 2. от x
  18.Jan.2009, 13:15

  Ако гледам филма, ще е само заради Никол Кидман.

 3. от Владо
  18.Jan.2009, 16:05

  пф. все едно порно са снимали. трябвало е кака кидман да разкопчае още едно копче от ризата си на горната снимка.

 4. от Наско
  31.Jan.2009, 3:28

  На мен филма ми хареса, но защото го гледах сам. Не се разсейвах и вникнах в историята! Ето малко допълнителна информация, която ще допадне на хората изгледали филма докрай – http://www.dnes.bg/article.php?cat=1&id=47503

 5. от Anton
  21.Mar.2009, 20:36

  Вашите души са прогнили. Не го казвам за да обидя, а със съжаление. Особено твоята, CX.

 6. от вила шабла
  13.Apr.2009, 13:01

  Ще ме извинявате ама това е много красив, но за сметка на това доста глупав филм. Историята е изсмукана от пръстите, голямата част от визията си е компютърно генерирана, Никол е доста далече от Оскара с това изпълнение, а коренното население въобще няма нищо общо с действителността.

 7. от jaki
  10.Jun.2010, 10:33

  abe nqkoi da znae kade moga da otida za da predlija edin film koito go izmislih samata az skaipa mi e lenny_98 a nomera mi 0884739205

Коментирай...