Английски психар

Tony е кърваво-сурова, зловеща и мръсна британска поема, за обсебен от секса, насилието и екшъните на осемдестте безработен самотник. Кървавите сцени са натуралистични и без излишни ефекти. Великолепна роля на Питър Фердинандо, хубав саундтрак на „Тhe The“ и детайлно изпипани етюди с второстепенните персонажи.

„Колко струва за гушкане?“ – пита Тони една проститутка, преди последната да го изхвърли от бардака. Тони не е представителна извадка за декласираните и прогнили обитатели в периферията на Лондон. Спорадичните му контакти в гетото са болезнено-трудни и обикновено завършват в Темза, в пълни с карантия найлонови торбички. Личният бекграунд на Тони е скрит зад VHS цитати от любимите му  филми със Сталоун, Сегал и Чък Норис.

Беглата авторефлексия (пред огледалото), скованите, но добри маниери и отчаяното желание за комуникация го очовечават и поставят встрани от стериотипа на серийния убиец.

Извън очевидните кинематографични достойнства, Gerard Johnson не държи да харесаме хорър-трилърът му, напротив. Липсват обяснителни ретроспекции, бурна динамика, жанрови клишета и съществена развръзка. Безнадеждната душа от началото е такава и след финала. Само животът около нея е редуциран.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 5.00/5 от 2 глас(а)
Loading...

 

 
Прочети още...Една реплика по темата.  
Добави коментар?

  1. от Ancho
    7.Mar.2010, 17:50

    Много добър и много психарски. За ценители

Коментирай...