Anaconda 3

Тъп, по-тъп, най-тъп, Aliens VS Predator… Anaconda 3.

Неверен на поверието, че продълженията на филмите не са това, което са първите им части (с други думи – пълен провал са) аз започнах гледането на Anaconda директно от трета серия.

Верен на бездарието, скуката и пълното безсмислие филмът залага на друго оръжие – размера. Размерът е нещо изконно за всяка продукция на американското кино, имаща себе си за касова. Фентъзитата например се перчат с неща като най-голяма битка, най-многобройни орки и най-много статисти. Филмите с поглед към бъдещето се съревновават с най-много и модерни ефекти. Цяла каца годзили, кинг конги, динозаври и други междупланетарни чудовища стават все по-големи с всяка изминала серия и се надпреварват кой ще срути повече небостъргачи.

Anaconda 3 не прави изключение и смело се впуска в меренето на полови органи с най-голямата и дълга… змия.

Уви, змиите наистина са толкова огромни, че явно е било трудно да ги анимират. Така змиите в Anaconda 3 се превръщат и в най-зле анимираните змии. В допълнение, кървавите сцени също не са особено реалистични, но са много и една от друга по-червени. Тук змиите убиват с шип, разположен на върха на опашката, а в устите им зеят два реда остри зъби.

Заедно с леко неадекватните ефекти имаме налице и анемична актьорска игра, както и схванато операторско майсторство. Всичко това прави атмосферата във филма неестествена и определено не непринудена. За капак на всичко имаме и един David Hasselhoff, който го играе спасител на джунглата.

Целия филм е съшит със сцени-клишета и в общи линии няма нищо идентично и оригинално. Впечатление прави сцената, в която змията се облещва срещу изпадналата в безизходица героиня. Гледат се очи в очи, муцуна до муцуна, капят лиги и се лее пот… но змията не напада. Сцената напомня на онази от Пришълецът и за момент си помислих, че жената е бременна с малки змийчета и затова мама-анаконда ще я пожали.

Не намерих читава снимка на змия, но затова пък Crystal Allen се прояви като истинска змия към края на лентата.

В заключение: Anaconda 3: The Offspring изигра ключова роля за развитието ми като кинокритик. За пръв път сам забелязах бъг във филм. Когато героинята стои в преобърнатия джип през цепката на прозореца отзад се вижда мъж от снимачния екип, който минава в кадър. Това е то Anaconda – едно недоразумение. Голямо.

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 1.33/5 от 3 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Коментирай...