Afro Samurai: Resurrection

Ако черен самурай с гумени сандали ти звучи налудничаво, то почакай да чуеш историята на втората част за Афро Самурай (Самюел Л. Джаксън). Емоционално сбърканата, но невероятно сексапилна Сио (Луси Лиу) открадва останките на бащата на Афро с идеята да го съживи и по един шашав начин да отмъсти на нашето момче, което ѝ е причинило вековни мъки, водейки безчетните си битки (в част първа). Налудничавият самурайски кодекс, който всички следват, попречва на Афро да ѝ отреже главата на момента (тук помага ако сте гледали първата част) и така мълчаливият герой се отправя на дълго пътешествие, търсейки отмъщение и справедливост.

За да е пълна картинката, на лице са бившият приятел на Афро, който е робот с гигантска глава на плюшено мече; лош1 наподобяващ терминатор; лош2, който ползва бумбокс за оръжие; лош3, чиято картечница подозрително се намира там, където трябва да е половият му член. И разбира се, най-колоритният персонаж – Нинджа Нинджа – вечният спътник на Афро, който често говори вместо него, а словесният му речник не познава граници, когато се стигне до изразяване на мнение.

Персонажите обаче не са важни, историята още по-малко. Ако ще гледаш тази анимация, то може да има само една причина затова – гледа ти се сеч и кървища, летящи ръце и фонтани от кръв и мога да ти кажа, че няма да останеш разочарован. Въпросните радости за очите са точно толкова пищни, колкото са и формите на Сио, а каката дори не се срамува да ги показва. Ако бяха тласнали анимацията в тази насока, тя щеше да се превърне в подобие на софт порно, а самите касапници щяха да приличат на Kill Bill: Vol.1.

Музикалният съпровод е дело на големия RZA, който пък стои зад известния Wu-Tang Clan. Хип-хоп бийтове дебнат зад всеки ъгъл, които пък понякога са примесени с откровено чудати семпли или пък традиционна японска музика, доукрасявайки чудатия филм. Ако си фен на анимациите или пък просто ти се гледа неангажиращо екшънче, Афро е правилният избор.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KeCCUzf6UXU[/youtube]

Оцени »  Трагедия...Не си заслужава.Средна работа.Добър е!Страхотен, препоръчвам!
Рейтинг 4.50/5 от 4 глас(а)
Loading...
Етикети:  
 

 
Прочети още...Цели 3 коментара!  
Добави коментар?

 1. от Ninja Ninja
  1.Feb.2009, 13:11

  Daaaaaaamn good :D

 2. от A
  1.Feb.2009, 17:04

  Добро е, но смятам да се придържам към Samurai Champloo :)

 3. от Владо
  1.Feb.2009, 17:07

  Разбира се, Champloo-то е много над Афро, но за това помагат и многото епизоди. А и да не забравяме кой стои зад двамата самурая :).

Коментирай...